۱۳۹۱ دی ۱۶, شنبه

دستورالعمل ریچارد دالتون برای پیش برد مذاکرات هسته ای ایران با قدرت های جهان



ریچارد دالتون

یک شخصیت بلندپایۀ غرب، البته بلند پایه کمی مایل به میان پایه، یا شاید هم دون پایۀ در انتظار ترفیع! دستورالعملی برای مذاکرات هسته ای 1+5 با ایران نوشته که قرار است توافق همۀ جناحین داخلی و خارجی و فرا جناحین را جلب کند! شخصیت مورد صحبت ما "ریچارد دالتون" از اهل بیت "جک استرا(دامت ذلیلاته)" می باشد که سابقا در سالهای 2003 الی  2006 مسئولیت چای ریزی برای آقازاده ها در هنگام حضورشان در سفارت دولت فخیمه در تهران و ابلاغ صلوات های "جک استرا(دامت ذلیلاته )" به مقام عظمای ولایت و همچنین ابلاغ دعاهای خیر مقام ولایت برای دولت فخیمه بالاخص جک استرا(دامت ذلیلاته) را عهده دار بود.
برادران دالتون


ریچارد دالتون که  شهرت خود را مدیون برادرانش است در این طرح صلح آمیز به  نکته های مهم و تازه ای اشاره کرده و از همۀ ناظران بین المللی هم خواسته که از طرح بینظیرش استقبال کنند. ریچارد دالتون با عقل و منطق  بینظیر خود تنها راهکار حل مسئلۀ هسته ای ایران را اعتماد سازی غرب و از همه مهمتر جلب اعتماد ولی امر مسلمین جهان می داند! به نظر او برداشتن  چند قدم کوچک از سوی غرب این مشکل  بزرگ را حل می کند.
قدم اول: دولتهای غربی باید همۀ مخالفان دولت خیلی قانونی بشار اسد در سوریه را  در لیست تروریستی بگذارند. همه می دانند که بشار اسد خیلی صلح دوست و مخالفانش خیلی خرابکار و تروریست هستند!
قدم دوم: دولتهای غربی و آمریکا باید ولایت نوری المالکی  را به عنوان جانشین ولی فقیه در عراق به رسمیت بشناسند.
قدم سوم: مخالفان حکومت ایران باید دوباره در لیست تروریستی گذاشته شوند و خود  دولتهای غربی و آمریکا برای ولی فقیه لابیگری کنند.
قدم چهارم: آمریکا و دولت های غربی باید تحریمهای غیر انسانی  بر علیه نظام ولایت فقیه را فورا لغو کرده و هرگز ولی امر مسلمین جهان را تحریم نکنند!
قدم آخر: یک هیئت دیپلماتیک ولایت مدار کار ادامۀ گفتگو با حکومت ایران را پیگیری کند. برای جلب اعتماد مسئولین نظام پیشنها د می شود این هیئت متشکل از افراد زیر باشد:
 یک. آقای خاویر سولانا به نمایندگی ازطرف اتحادیۀ  اروپا
 !دو .آقای جک استرا(دامت ذلیلاته) وزیر خارجه اسبق انگلیس و یکی از نامدارترین  دیپلمات های صلوات دان غرب
 !"سه . رئیس جمهور اسبق کشور فرانسه، آقای ژاک شیراک مبتکر دکترین "حالا ایران 2 تا هم بمب اتم داشته باشه، مگه چی میشه
 چهار . آقای یوشکا فیشر وزیرخارجه اسبق آلمان از حزب سبزها و حامی همیشگی گونه های درحال انقراض، از جمله آخوندها
  پنج . تریتا پارسی به نمایندگی از سازمان خوش نام نایاک
 شش . هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا
 هفت . کیم جونگ اون رئیس جمهور کرۀ شمالی
 هشت . محمد البرادعی کار چاق کن و دیپلمات با سابقه به عنوان نمایندۀ آژانس انرژی اتمی
 نه . نماینده ای از طرف سازمان ملل متحد. درحال حاضر بهترین انتخاب می تواند رفیق گرمابه و گلستان نوری المالکی، آقای مارتین کوبلر باشد
 ده . محمد خاتمی تدارکاتچی ولایت و متخصص استفاده از انواع دستمالهای ابریشمی
آقای ریچارد دالتون نظرش این است که یک چنین هیئت قدرتمندی به راحتی میتواند مشکل هسته ای غرب با ایران را حل کند. علت به نتیجه نرسیدن مذاکرات قبلی ناتوانی هیئت های مذاکره کننده بوده وگرنه تابحال صد بار این مشکل حل شده بود. طرح آقای ریچارد دالتون از سوی بیشتر رسانه های جهان به صورتی گسترده انعکاس یافت. رسانه هایی از قبیل: فارس نیوز، صفحۀ پربینندۀ  فیس بوک هابیلیان، صفحه فیس بوک انجمن نجات، سایت باشگاه خبرنگاران، ایران اینترلینک، صفحۀ فیس بوک سربازان گمنام ولایت، سایت سبزوار رضایی میرغایب، صدا و سیمای جمهوری اسلامی به خصوص 20:30 و دیگر خبرگزاریهای بسیار مهم که برای جلوگیری از تلف شدن وقت خوانندگان به همین اندازه بسنده می کنیم.
علاقمندان می توانند نتیجه و دست آوردهای این مذاکرات را از طریق تلویزیون معتبر و جهانی "مردم  تی وی " با اجرا و  مدیریت آقای "سربی شکرخور"  پیگیری نمایند
خبری که در رابطه با این طرح سبزوار رضایی میرغایب چاپ کرده است در زیر می آورم

دستورالعمل سفیر اسبق انگلیس برای توافق هسته‌ای با ایران
در شرایطی که اعلام شده دور جدید مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ در ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد، گمانه‌زنی درباره نحوه حصول توافق میان طرفین و پیشنهاد‌های هر طرف، بار دیگر شدت یافته است. در این راستا، یکی از سفرای سابق انگلیس در ایران، از شروطی سخن گفته که می‌تواند به نتیجه بخش بودن مذاکرات کمک کند.
کد خبر: ۲۹۵۵۳۹
تاریخ: ۱۶ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۲
در شرایطی که اعلام شده دور جدید مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ در ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد، گمانه‌زنی درباره نحوه حصول توافق میان طرفین و پیشنهاد‌های هر طرف، بار دیگر شدت یافته است. در این راستا، یکی از سفرای سابق انگلیس در ایران، از شروطی سخن گفته که می‌تواند به نتیجه بخش بودن مذاکرات کمک کند.

به گزارش «تابناک»، هرچند هنوز زمان و مکان دقیق دور جدید مذاکرات میان ایران و ۱+۵ اعلام نشده، مشخص است که این مذاکرات در ماه جاری میلادی برگزار شد؛ بنابراین، «ریچارد دالتون»، سفیر اسبق انگلیس در ایران که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ این سمت را بر عهده داشته، با انتشار مطلبی در روزنامه «گاردین»، به بررسی شرایطی پرداخته که با حصول آن، می‌توان به توافق میان ایران و غرب امیدوار بود.

بنا بر این گزارش، دالتون در مقدمه مطلب خود به تحولاتی اشاره می‌کند که در ماه‌های اخیر، درباره برنامه هسته‌ای ایران حاصل شده؛ به ویژه کاسته شدن از نگرانی‌ها به واسطه تبدیل بخش اعظمی از اورانیوم ایران به سوخت رآکتور و نیز ابراز تمایل مقامات آمریکایی به مذاکره مستقیم با ایران و حل و فصل مسائل موجود.

بنابراین، وی نتیجه می‌گیرد که چشم انداز حل و فصل مسأله هسته‌ای ایران از طریق سیاسی و دیپلماتیک، روشن‌تر از گذشته شده است. تهدیدهای رژیم اسرائیل مبنی بر احتمال انجام حمله‌ای پیشگیرانه علیه ایران، اذهان را متوجه هزینه‌های جنگ احتمالی کرده و همه طرف‌ها اکنون بر سر پیگیری یک روند دیپلماتیک مبتنی بر اقدام متقابل و گام و به گام، توافق دارند.

دالتون با این مقدمه به بیان ویژگی‌هایی می‌پردازد که برای رسیدن به چنین توافق متقابل و گام به گامی لازم است.

در چنین توافقی، آنچه ایران به دست می‌آورد، عبارت است از:

۱ ـ به رسمیت شناخته شدن حق غنی‌سازی اورانیوم.
۲ ـ همکاری هسته‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای دیگر.
۳ ـ برداشته شدن تصاعدی تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای و دیگر تحریم‌های تجاری.
۴ ـ مصونیت در صورت تصدیق انجام تحقیقات نظامی هسته‌ای در گذشته.
۵ ـ ایجاد راهی برای کاستن از تنش‌های منطقه‌ای؛ از جمله پایان یافتن این نگرانی که آمریکا قصد تغییر نظام را در ایران دارد.

اما آنچه ایران باید در ازای این موارد انجام دهد، از این قرار است:

۱ ـ محدود کردن غنی سازی اورانیوم ـ از نظر درصد و حجم ـ و پذیرش بازرسی‌های سرزده آژانس از برنامه هسته ایش.
۲ ـ فراهم کردن زمینه‌ای برای اینکه آژانس اعلام کند اظهارات ایران درباره مواد هسته ایش صحیح است و اثبات اینکه ایران به مقررات عدم استفاده نظامی از انرژی هسته‌ای پایبند است.
۳ ـ شفافیت در قبال آژانس درباره تحقیقات نظامی انجام شده در گذشته.
۴ ـ موافقت با نشستن پای میز مذاکره با آمریکا و پذیرش گفت‌وگو، از جمله درباره درگیری‌های منطقه‌ای.

با این حال، این دیپلمات انگلیسی بر این باور است، برای حصول پیشرفت واقعی، عادات بدی که در هر دو طرف شکل گرفته، باید کنار گذاشته شود. نخستین عادت بد، «عدم اطمینان» است. این بی‌اطمینانی سبب ایجاد مواضع سفت و سخت در مذاکره کنندگان شده است. با رد هر پیشنهاد کوچک، این باور پدید می‌آید که طرف مقابل جدی نیست.

دومین مورد، «پیشنهادهای بیش از اندازه» است. این مورد عبارت است از پیشنهاد راه حل‌های ایده آل و غایی، در حالی که راهکارهای مورد پذیرش، به سبب عدم تلاش، از بین می‌رود. سیاست‌های مبهم غرب و اسرائیل، اعتبار آن‌ها را در چشم ایرانی‌ها خدشه دار کرده است؛ برای نمونه، غرب می‌گوید هیچ دشمنی با مردم ایران ندارد؛ اما سپس از طریق تحریم‌های نفتی و مالی، به اقتصاد ایران ضربه زده و آن را به رکود می‌کشاند و از سوی دیگر، اعلام می‌کند فعالیت‌هایش در زمینه جنگ سایبری، خرابکاری و آدمکشی موفقیت‌آمیز بوده است.

ناکامی کشورهای ۱+۵ در متحد شدن حول یک مجموعه از اهداف مذاکراتی دقیق نیز به نوبه خود مشکلاتی را ایجاد کرده است. در این راستا، چین و روسیه از یک توافق گام به گام حمایت می‌کنند که بر پایه آن، ایران بتواند یک برنامه هسته‌ای صلح آمیز عادی، اما به شدت تحت کنترل را داشته باشد. غرب موافقت خود را با این ایده اعلام کرده، ولی در عین حال در پی تعلیق غنی‌سازی است و اسرائیل هم که خواهان پایان دادن به غنی سازی ایران برای همیشه است.

در پایان، آخرین عادت بد این است که هیچ یک از دو طرف، اهمیت لازم را برای دغدغه‌های امنیتی طرف دیگر قایل نیست.

به این ترتیب، ریچارد دالتون نتیجه می‌گیرد که برای رسیدن به توافقی قابل اعتنا با ایران که بتواند خواسته‌ها و دغدغه‌های هر دو طرف را به نحو مقتضی تأمین کند، این عادات نادرست باید کنار گذاشته شوند و رویکرد هر دو طرف در راستای مثبت تغییر پیدا کند

ارسال به: Balatarin :: Donbaleh :: Cloob :: Mohandes :: Delicious :: Stumbleupon :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other :: Subscribe to Feed

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر